Vitamin B Komplex forte Hevert

Instrucțiuni importante de utilizare. Citiți cu atenție aceste instrucțiuni înainte de a lua acest medicament!

Indicații terapeutice

Pentru tratarea deficitelor confirmate de vitamina B1, B6 și B12.

Contraindicații

În ce situații nu trebuie să luați Vitamin B Komplex forte Hevert
Nu luați Vitamin B Komplex forte Hevert în caz de hipersensibilitate la: mononitrat de tiamină (vitamina B1), hidroclorură de piridoxină (vitamina B6), ciancobalamină (vitamina B12) sau la orice alte ingrediente ale produsului Vitamin B Komplex forte Hevert.

Măsuri de precauție la utilizare

Luată pe parcursul mai multor luni sau ani de zile, o doză de vitamina B6 de numai 50 mg/zi poate provoca daune permanente la nivelul nervilor.

Deficitele de vitamina B1, B6 și B12 trebuie confirmate prin intermediul analizelor de laborator corespunzătoare. Administrarea orală a vitaminei B12 nu este cea mai potrivită metodă de administrare în tratamentul inițial al anemiei pernicioase; la instituirea tratamentului, preparatele parenterale vor asigura tratarea corespunzătoare a afecțiunii.

Sarcina și alăptarea

În cazul în care sunteți însărcinată sau alăptați, acest medicament nu este recomandat decât în cazuri de deficit confirmat de vitamina B1 și B6, din cauza cantității de ingrediente active conținute. De aceea, nu trebuie să luați Vitamin B Komplex forte Hevert decât dacă medicul dvs. curant consideră că este absolut necesar.

În decursul sarcinii și al alăptării, doza zilnică recomandată de vitamina B1 este de 1,4 mg până la 1,6 mg, iar cea de vitamina B6 este de 2,4 mg până la 2,6 mg. Siguranța dozelor care depășesc doza zilnică recomandată nu a fost demonstrată până în prezent.

Vitaminele B1, B6 și B12 se excretă în laptele matern. O doză mare de vitamina B6 poate inhiba producția de lapte.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu sunt necesare măsuri speciale de precauție.

Interacțiunile cu alte medicamente

Vitamina B1 (mononitrat de tiamină) este inactivată de 5-fluoruracil, deoarece 5-fluoruracilul inhibă competitiv fosforilarea tiaminei în pirofosfat de tiamină.

Excreția renală sporită în tratamentele de lungă durată cu furosemid pot provoca deficit de tiamină.

Vitamina B6 (piridoxina) poate reduce efectul L-dopa. Izoniazida, D-penicilamina și cicloserina pot reduce efectul vitaminei B6 (hidroclorură de piridoxină).

Dozaj, metodă și durată de administrare

Pentru administrare pe termen scurt (până la patru săptămâni), administrați 1-2 tablete pe zi, înghițindu-le întregi în timpul mesei. Pentru afecțiuni cronice (perioade mai îndelungate decât patru săptămâni), luați 1 tabletă pe zi.

Dacă aveți alte întrebări privind utilizarea acestui medicament, consultați medicul.

Efecte secundare

În cazuri izolate, ingredientele vitamina B1 (mononitrat de tiamină) și vitamina B12 (ciancobalamină) pot provoca sudorație, un ritm cardiac rapid și reacții cutanate, însoțite de mâncărimi și erupții.

La administrarea pe termen lung a vitaminei B6 (hidroclorură de piridoxină) în doze de peste 50 mg/zi, precum și la administrarea pe termen scurt de doze de un gram, s-au semnalat cazuri de neuropatie periferică senzorială. La doze zilnice mari s-au semnalat cazuri de fotosensibilitate. La doze mai mari s-au semnalat cazuri de disconfort gastrointestinal.

Raportarea efectelor secundare

Dacă observați efecte secundare, consultați medicul. Acest lucru include orice posibile efecte secundare care nu sunt descrise în acest prospect.

Puteți, de asemenea, raporta efectele secundare direct la Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte [Institutul Federal pentru Medicamente și Dispozitive Medicale], Kurt-Georg-Kiesinger Allee 3, 53175 Bonn, Germania,

site web:
www.bfarm.de .

Prin raportarea efectelor secundare, puteți contribui la colectarea de informații privind gradul de siguranță al acestui medicament.

Informații privind depozitarea și stabilitatea de depozitare

Nu luați acest medicament după data expirării, indicată pe flacon și cutie.

Nu depozitați la peste 25 °C!

Produs medicinal: A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor!

Compoziție

1 tabletă conține:

Substanțe active:

  • Vitamina B1 (mononitrat de tiamină) 100 mg
  • Vitamina B6 (hidroclorură de piridoxină) 50 mg
  • Vitamina B12 (ciancobalamină) 500 µg

Excipienți: Hidrofosfat de calciu dihidrat, celuloză microcristalină, acid citric, hipromeloză 5, macrogol 4000, amidon de porumb, stearat de magneziu (Ph. Eur.) [Pe bază de plante], maltodextrină, dioxid de siliciu foarte dispersat, citrat trisodic.

Forma farmaceutică și dimensiunile ambalajelor

60 / 100 / 200 (2x100) tablete pentru administrare orală.

Deținătorul autorizației de punere pe piață

Hevert-Arzneimittel GmbH & Co. KG
In der Weiherwiese 1
D-55569 Nussbaum / Germania
www.hevert.com

Produs în Germania de

Hevert-Arzneimittel GmbH & Co. KG

Data reviziei textului
Decembrie 2020
Autorizație de punere pe piață nr. 6288053.00.00

Observație importantă:
Toate informațiile privind Vitamin B Komplex forte Hevert sunt bazate pe înregistrarea acestui produs medicinal în Germania.

International mail order

Here you will find German pharmacies which also sell and deliver abroad.

International mail orderThis website uses cookies. By using this website, you consent to the use of cookies in accordance with our policy. More information OK